Ακολουθείστε τον Ατρόμητο

0
Αποστόλης Λάμπος
20/05/2011 • 13:07
Ακολουθείστε τον Ατρόμητο
  • shares

Παράλληλα όμως αυτές οι προτάσεις μπορούν να δώσουν τροφή για περαιτέρω σκέψη. Η ανανέωση λοιπόν γίνεται με το σκεπτικό ότι ο Ατρόμητος τα αμέσως επόμενα χρόνια θέλει να καθιερωθεί ανάμεσα στις ομάδες που διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Για να γίνει όμως αυτό ο σύλλογος πρέπει να είναι πιστός στις επιταγές της ΟΥΕΦΑ.

Και τί λένε αυτές; Ότι οι ομάδες που θα αγωνίζονται στα κύπελλα Ευρώπης πρέπει να έχουν ρόστερ το πολύ 25 παικτών, μέσα στο οποίο θα περιλαμβάνονται 8 γηγενείς ποδοσφαιριστές, 4 εκ των οποίων θα πρέπει να προέρχονται από τα φυτώρια της ομάδας, ενώ οι υπόλοιποι 4 θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν τριετή θητεία από τα 15 μέχρι τα 21 τους χρόνια στην ομάδα ή σε άλλη της ίδιας χώρας.

Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι ότι ο Ατρόμητος φέτος τηρούσε σχεδόν όλες τις προϋποθέσεις, καθώς είχε ρόστερ 23 παικτών, εκ των οποίων οι 14 ήταν Έλληνες, 4 εξ αυτών (Μπάλλας, Αθανασίου, Σκόνδρας, Καραγκιολίδης) ήρθαν σε μικρή ηλικία στις ακαδημίες της ομάδας και ένας, ο Γιάννης Καραλής προέρχεται από τα φυτώρια. Σπάνια στοιχεία για ομάδα της Super League.

Ωστόσο ο Γιώργος Δώνης και η διοίκηση της ομάδας αποφάσισαν πως ο Ατρόμητος του 2012 και του μέλλοντος δεν πρέπει να Υπο-στηρίζεται από τους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά να Στηρίζεται σε αυτούς. Δημιουργώντας έτσι μια ομάδα που θα στελεχώνεται σε μεγάλο βαθμό από τις ακαδημίες της, ώστε να αντέξει σε βάθος χρόνου και να ακολουθήσει τα δεδομένα της νέας (ποδοσφαιρικής) εποχής. Το όνειρο-στοίχημα άλλωστε του τεχνικού της ομάδας είναι την επόμενη σεζόν να δει στην ενδεκάδα πέντε νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Ήδη ο Σκόνδρας, ο Τάτος, ο Καραλής κι ο Καραγκούνης έχουν αρπάξει τις ευκαιρίες τους. Ο Μπάλλας (17 χρονών) είναι το next hot thing και προορίζεται για βασικός. Ο θρασύς Αθανασίου δείχνει έτοιμος να αγωνιστεί σε οποιαδήποτε θέση του ζητηθεί κι ο Καραγκιολίδης "ρουφάει" εμπειρίες δίπλα σε Ιτάνζ και Μιχαϊλίδη.

Ο νέος Ατρόμητος, που θα περιλαμβάνει κι άλλους νεαρούς ποδοσφαιριστές, μαζί με την προσθήκη κάποιων έμπειρων που θα αποκτηθούν σύμφωνα και με τα οικονομικά δεδομένα της εποχής, στηρίζεται από ανθρώπους που λατρεύουν το ποδόσφαιρο και γνωρίζουν καλά τη δουλειά τους. Ωστόσο χρειάζεται και τη στήριξη των φιλάθλων του γιατί κι αυτοί αποτελούν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας...
18/02/2018 • 08:03

Πολλαπλό το ενδιαφέρον σε Τορίνο, Σαρλερουά και Μασσαλία

Οι σταθερές αξίες του Γαλλικού πρωταθλήματος μας προσφέρουν καλές ιδέες σήμερα. Μάλιστα στα παιχνίδια της Μασσαλίας και του Λιλ η δυναμική και το φορμάρισμα των αουτσάϊντερ κάνουν πιο ελκυστικές τις τιμές παραγωγικότητας. Τα ματς σε Σαρλερουά και Τορίνο λόγω των συνθηκών μπορεί να βγάλουν στην επιφάνεια συναρπαστική εξέλιξη στη ροή τους πέραν των όποιων κινήτρων.

13/02/2018 • 17:00